donderdag 11 oktober 2012

Workshop voelschorten

Naar aanleiding van mijn artikel verschenen in libelle kreeg ik heel wat mails van geïnteresseerden die voor hun familielid ook een voelschort wilden maken.
Dus besloten we om bij ons in Joostens een workshop voelschorten aan te bieden.
Er daagden heel wat geïnteresseerden op en zo werd het een zeer gezellige namiddag waar we samen naaiden en spraken over het omgaan met dementerenden.
Fijn, dat je andere mensen kan motiveren en enthousiasmeren om ook creatief aan de slag te gaan en zo kan bijdragen aan de verbetering van dementerenden hun levenskwaliteit!
Want mijn doel is en blijft om alle dementerenden en hun familieleden een hart onder de riem te steken!
Het was ook fijn om te zien dat er heel wat jonge mensen bij waren, studenten bejaardenzorg, ook zij waren erg enthousiast om een voelschort te maken die zij dan tijdens hun stages kunnen aanbieden aan dementerenden.
En zo blijft mijn project steeds nieuwe wegen uitgaan... Fijn!
Met een aantal van deze belangstellenden heb ik nog steeds contact via mail en het doet me enorm plezier om te lezen dat zij zelf aan de slag zijn gegaan met naald en draad ; )
Sommige onder hen sturen me ook foto's door van hun eigen voelschort en als ik dan lees dat hun moeder of vader er heel positief op reageert ben ik de koning te rijk!
Natuurlijk weet ik wel zeker dat de voelschorten een prima methodiek zijn bij dementerenden maar het is toch altijd fijn dat dit bevestigd wordt door anderen.
Onderstaande foto kreeg ik toegestuurd door een dochter van een dementerende moeder.
Ik wil ze jullie niet onthouden want de dame in kwestie heeft er haar hart en ziel ingelegd! En haar moeder is er SUPER blij mee, ze frult en voelt er een ganse dag aan!
Fijn toch dat je als dochter zoiets voor je moeder kan doen1 opmerking:

  1. Super,goed idee.Mijn moeder is ook aan het dementeren.Woont in een setting kleinschailig wonen.Ik werk daar als vrijwilligster en doe hier leuke ideetjes op.Geweldig een voelschort.Voor mijn moeder nog nvt maar enkele medebewoners wel.Deze hele site vind ik geweldig en ik leer hier veel van.Heb hem dan ook bij mijn favorieten gezet.
    Diny van der Linden.Utrecht

    BeantwoordenVerwijderen