donderdag 20 december 2012

De 24-uur marathon voor Music For Life

Dinsdag 18 en woensdag 19 december hielden we in Joostens een 24 uur activiteiten marathon om aandacht te vragen voor mensen met dementie.
We wilden de “buitenwereld” laten zien dat personen met dementie ook nog heel wat plezier kunnen hebben in hun leven en dat het niet alleen maar kommer en kwel is.
En dat onze actie een groot succes was...daar mag je zeker van zijn.
Onze bewoners genoten met volle teugen van alle leuke activiteiten die ze samen met familieleden en geïnteresseerden konden doen.
Samen soep maken, samen liedjes zingen, dansen, een ritje met de koets maken, volksspelen, een fakkeltocht,...
En het was mooi om te zien hoe onze bewoners samen met buurtbewoners, zorgverleners, familie, kennissen en geïnteresseerden arm in arm wiegden tijdens het optreden van Jo Valley. Het was als het ware een “magisch moment”.
Iedereen voelde de fijne en warme sfeer die binnen hing en ik heb heel wat buitenstaanders een traantje zien wegpinken.
Heel wat mensen spraken me ook aan. Zij waren verbaasd over het feit dat onze bewoners zo oprecht en onvoorwaardelijk zijn.
Dat zij ondanks al hun beperkingen “mensen zijn zoals ik en jij”!
Met dezelfde gevoelens, dezelfde verlangens en dezelfde wensen...
Ik ben heel blij dat buitenstaanders dit hebben mogen voelen en ervaren!
Want je kan nog honderden keren aan mensen uitleggen hoe mooi en oprecht onze bewoners zijn... het zelf mogen ervaren is nog heel wat anders!
Onze bewoners hebben heel wat mensen “geraakt” door gewoon zichzelf te zijn en anderen te laten zien dat zij unieke personen zijn die spijtig genoeg soms verstopt zitten achter het masker “ dementie”.
En dat was ook ons hele opzet!
Hopelijk hebben heel wat mensen met eigen ogen kunnen zien dat dementie geen statisch gegeven is en dat dementerenden goede en minder goede dagen hebben.
En vandaag was het één groot feest voor al onze bewoners en alle andere aanwezigen!
Maar om eerlijk te zijn... wij proberen van iedere dag een feest te maken! Want als er één ding is dat wij van onze bewoners geleerd hebben dan is het wel... dat elke gegeven dag een feestdag is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten