donderdag 14 maart 2013

Huifbedden

Enkele weken geleden nam ik contact op met een Nederlandse stichting die gespecialiseerd zijn in huifkarren voor personen met een beperking.
Zij beschikken over huifkarren met huifbedden.
Een huifbed is een geraamte overspannen met canvasdoek. Onder deze doek lopen twee pony's. Op het doek, een soort hangmat ligt de bewoner.
De bewoner die op het doek ligt wordt door het lopen van de paarden op een unieke manier gemasseerd.
Ook de warmte van de paarden wordt op de bewoner overgedragen.
Het huifbed rijden geeft een weldadig- warm gevoel en brengt een enorme vorm van ontspanning teweeg!
Zoals u wel zal vermoeden...zijn mensen met een beperking vaak geremd in hun bewegingen. Dit resulteert in het feit dat zij te kampen hebben met een slechte bloedsomloop en door het beperkt bewegen kampen zij ook nog eens met slecht functionerende nieren en darmen.
Door het rijden met het huifbed krijgt de bewoner niet alleen een fijn contact met de paarden...maar hun warmte en masserende bewegingen hebben een zeer gunstige invloed op de bovengenoemde klachten.
Door die intense massage worden de organen opnieuw doorbloed en treedt er totale ontspanning op!
Door mijn jarenlange ervaring in de gehandicapten sector kende ik deze therapie. Deze wordt al jarenlang gebruikt bij kinderen en volwassenen met een ernstige lichamelijke beperking...en men boekt zeer goede resultaten.
Dus...waarom zouden we deze therapie dan niet gaan toepassen bij dementerenden. Ik herken dezelfde symptomen bij hen...velen onder hen zijn rolstoelgebonden of zelfs bedlegerig.
Het kan bijna niet anders dan dat het ook bij deze doelgroep van grote meerwaarde is.
En dus hoop ik dat deze stichting binnenkort eens tot in Joostens komt zodat ook onze bewoners van deze therapie gebruik kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten