vrijdag 2 augustus 2013

Strand

Het is volop zomer en om onze bewoners in de juiste tijd te oriënteren werk ik nu continue met het thema, vakantie.
We vertellen verhalen over vakantie aan de hand van geweldige prentenboeken uit de jaren vijftig. Ook het geweldig boek “ verhalen bazaar ” vakantie herinneringen van Antwerpenaars is een schitterend boek!
We gaan een ijsje eten, doen samen een terrasje,...
Maar om het nog realistischer te maken besloten we met alle animatoren om een heus strandje aan te leggen binnen Joostens.
En we voegden de daad bij het woord. We lieten een camion zand komen en maakten ons eigen strandje, onder het toeziend oog van onze bewoners.
En uiteraard horen er een aantal attributen op een strand.
Zo restaureerden we samen met enkele bewoners oude houten ligstoelen, afschuren en voorzien van een likje verf en een nieuw zitdoek.
Samen met mijn bewoners maakte ik heuse papieren strandbloemen ( dat kennen ze nog heel goed van vroeger).
We verzamelden strand speelgoed zodat bezoekende kindjes zich volop kunnen uitleven op ons strand.
Dat is trouwens een geweldige combinatie, kleine kinderen en dementerenden ;)
Onze mensen genieten van de “deugnieterij” die kinderen uitsteken.
Naast het strand hebben we tafels en stoelen neergezet zodat onze bewoners een terraske kunnen doen , net alsof ze zich ergens aan zee bevinden ; )
En wees maar zeker dat dit een enorm succes is!
Je zou al die glunderende gezichten eens moeten zien terwijl ze op het strand smullen van een coupe aardbei of genieten van een glaasje wijn of een pintje bier.
En dat is waar het mij om te doen is....dementerenden kunnen nog volop genieten...en daar kunnen wij een bijzondere rol in spelen.
Door deze ingreep slaagden we er in om de vakantiesfeer ( waar we allen zo van genieten) dichter bij onze bewoners te brengen.
En ...dat is toch fantastisch, niet?

1 opmerking: